Slibning af trægulv - Hvordan gør man?

Et slidt trægulv kan hurtigt komme til at se grimt ud i rummet. Heldigvis kan du rette op på det med en gulvafslibning. Hvis du overvejer at slibe dit trægulv, er der en række ting du skal være opmærksom på. Du kan her læse hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du foretager en gulvafslibning.

Før du går i gang med gulvafslibningen

Du skal først og fremmest undersøge, om dit trægulv skal slibes. Er der f.eks. mange ridser og hakker i et lakeret gulv, kan vand trænge ned og skabe mærker. Nogle trægulve, fx laminat, kan ikke tåle at blive slebet. Derudover skal der gerne være et slidlag tilbage efter slibningen. Hvis det ikke er tykt nok, er det nødvendigt med et helt nyt gulv. Er dit gulv meget slidt, kan det være nødvendigt med en gulvafhøvling.

Inden du går i gang med gulvafslibningen, skal du sørge for at dykke alle søm og skruer, så afslibningsmaskinen ikke bliver ødelagt. For at foretage en gulvafslibning kræver det nemlig nogle helt særlige maskiner og redskaber. Disse skal også tjekkes igennem inden afslibningen, så dit gulv ikke får skader.

Derudover skal du sørge for at tømme rummet for møbler og inventar, og evt. dække andet inventar i rummet, da afslibningen godt kan støve en del.

Din garanti - Smiley håndværk
Årets håndværker pris
Elitehåndværker certifikat

Indhent tilbud

Vi vender tilbage på din henvendelse hurtigst muligt – typisk indenfor

24 timer

  Sådan sliber du trægulvet

  Når du har lavet alt forberedelsen, og maskinerne er på plads, kan du gå i gang med at slibe gulvet. Du skal starte med de store overflader, uden at komme for tæt på kanterne. Herefter kan du tage hjørnerne og kanterne med en kantsliber.

  Vi anbefaler at slibe på langs af træet, men hvis gulvet er skævt, kan det være nødvendigt at køre diagonalt eller på tværs.

  Som regel skal gulvet slibes minimum 2 gange. Først med en grov kornstørrelse på sandpapiret, og herefter med en finere kornstørrelse. Det giver klart det flotteste og bedste resultat.

  Efterbehandlingen efter gulvafslibningen

  Når trægulvet er afslebet, og du er 100% sikker på, at det er udført korrekt, findes der flere forskellige efterbehandlinger. Behandlingen vil være forskellig, alt efter hvilken type trægulv der er tale om. De mest almindelige efterbehandlingsmidler er lakering, oliering og ludbehandling.

  Hvis du ikke har erfaring med slibning af trægulv, anbefaler vi, at du får hjælp af en professionel fagmand. Det kan nemlig hurtigt gå hen og blive uoverskueligt, og hvis du ender med at lave fejl, vil det ofte alligevel kræve en erfaren fagmand at få rettet op på.

  Vi har hos Nordic Gulvservice mange års erfaring med afslibning af trægulve, og kan med sikkerhed også klare din opgave.

  Kontakt os og få et tilbud på dit projekt.

  71745150

  Ring til os

  Facebook

  Følg os

  Kontakt os
  Hvorfor vælge os

  Mere end 15 års erfaring

  Vi har mere end 15 års erfaring med forskellige former for gulvservice. Det kommer dig til gode, da vi er specialister i, hvad vi laver.

  3 års garanti

  Du får 3 års garanti på vores arbejde. Vi står derfor altid inde for det vi afleverer til dig!

  Vi har Elitesmiley

  Vores elitesmiley på anmeld-håndværker.dk er vi meget stolte af, det viser at vores kunder meget tilfredse med os!

  Vi er godt forsikret

  Vi er forsikret gennem Codan - Håndværkergaranti, det giver tryghed til dig